Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2020 12:02 - За природата
Автор: palada Категория: Хоби   
Прочетен: 720 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 „Ако искаш да познаеш и разбереш Бога, първо трябва да разбереш природата. Тя е външната, обективна страна на Бога.

Обективният Божествен свят, който е произлязъл от Бога, е идеален, без недостатъци. В природата няма недостатъци.

Природата се управлява от разумни същества. Светлината, която изпраща слънцето, е резултат на множество разумни същества, които изпращат своята разумност във вид на светлина. Природата е сбор от най-висшите, най-разумните същества, завършили своето развитие. Най-съвършените същества, каквито можете да си представите – те съставят природата.

Под природа разбираме същества, които в продължение на сто милиона години не са направили нито една погрешка. Обикновените същества, обикновеният човек прави хиляди грешки на ден.

Време е вече да се разберат великите божествени закони, които природата е вложила в основата на съвременните семейства, общества, държави и народи. Щом ги разберат, те трябва да им се подчиняват. Не се ли подчиняват на тези закони, природата допуща крайностите: болести, страдания, земетресения, урагани, наводнения и пр. Хората търсят причините за природните бедствия. Те не подозират, че техните лоши мисли и чувства, лошият им живот причиняват земетресения, наводнения, глад, суша.

Щом сте на Земята, вие трябва да спазвате реда и порядъка в природата. Тя е безпощадна по отношение на онези, които не изпълняват нейните закони, но същевременно е абсолютно справедлива. Преди да приложи законите си по отношение на даден човек, тя ще го предупреди три пъти.

Природата е жива, разумна. Тя плаща скъпо на всички, които се отнасят към нея с незачитане. Нищо не дава даром, дава кредит на хората, но ги следи как разполагат с нейните богатства.“

Из „За енергиите на природата“ – Петър Дънов




Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: palada
Категория: Хоби
Прочетен: 228340
Постинги: 99
Коментари: 118
Гласове: 3823
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930